ConcentratiekampOorlogOp Zoek!

Concentratiekamp

Wat is een concentratie kamp?

Een concentratiekamp was een plek voor de nazi’s om bijvoorbeeld Joden, gehandicapten, andersdenkenden (bijvoorbeeld homoseksuelen, jehova’s of communisten) op te sluiten. Er waren diverse vormen van kampen:

Doorgangskamp
Hier verbleven de gevangenen slechts tijdelijk tot men door kon naar een werk of vernietigingskamp.

Werkkamp
In deze kampen werden de mensen als slaven behandeld. Men moest veel te zwaar werk uitvoeren en kregen amper eten, rust of ruimte. Over het algemeen stierf iedereen hier aan honger, ziektes of oververmoeidheid.

Vernietigingskamp
Mensen die aankwamen in deze kampen werden zo goed als direct vermoord. Meest gebruikte methode was de gaskamer.

Reserveringskamp
Voornamelijk propaganda kampen. Mensen die “gespaard” moesten worden en niet hard hoeften te werken of dood moesten werden hier opgesloten.

Interneringskamp
Hier werden vooral de politieke tegenstanders opgesloten.

Niels Broere

Leergierig, Spontaan, Energiek en Divers.. Kernwoorden die Niels omschrijven in zijn fotografie. Het ene moment staat hij een re-enactment of beach-soccer evenement (www.event-photography.nl) te fotograferen en het volgende moment struint hij de duinen en het strand (www.beachlife-photography.nl) af voor de leuke momenten die hij vast wil leggen. Hij heeft er de grootste lol in en geniet met volle teugen! Met zijn fotografie wil hij groeien en mensen helpen. Die ene foto kan daar het verschil in zijn!

Een gedachte over “Concentratiekamp

Geef een reactie